VillaGlutenfri’s Zucchini med parmesan er en skøn forret som kan serveres alene eller som tilbehør/supplement til øvrige forretter fx bruschetta – eller som tilbehør til hovedretten fx risotto, pasta eller kylling. Både risotto og pastaretter indgår i de danske hjem vanligvis under kategorien hovedretter, men i Italien, hvor retterne stammer fra betragtes disse absolut som forretter:-).
1 stor zucchini
Friskrevet Parmigiano Reggiano eller pecorino (Findes mange velegnet varianter hos din lokale ostehandler og Supermarco – derudover fåes Pecorino Romano, som er et fint alternativ i bl.a. i Føtex, MENU og Nemlig.com).
Oliven olie
Salt
Frisk kværnet peber
Zucchini skæres i 1 cm tykke skiver.
Herefter drysses de med lidt salt,
lad dem stå i 1/2 time for at trække lidt væske ud.
Overskydende salt børstes væk.
Grill zucchini skiverne på en grill pande.
Zucchini skiverne smøres med oliven olie, derpå lægges friskrevet parmesan (vi foreslår Parmigiano Reggiano min. 24 mesi eller alternativt Pecorino, fåreost, som også er en hård ost, men som har en lidt skarpere smag) og frisk kværnet peber
Bag zucchinierne i ovnen i 5 min. ved 200 gr.
Find flere opskrifter og inspiration til en glutenfri hverdag for hele familien på VillaGlutenfri.dk.