Cremet pastaret med kylling og spidskål laves let både laktose- og glutenfri. Pastaretten smager skønt og er et hit hos teenagerne. En hurtig og mættende hverdagsret:-)
Ingredienser:
4 pers.
Spidskål
3 laktosefri fløder
1 laktosefri sødmælk
1 bundt forårsløg
2 pakke revet parmesan (evt. friskrevet Parmigiano Reggiano)
Kylling (kyllingebryst eller hel kylling op til jer selv)
Bacon i tern (Giver fyldig og salt smag, men kan undlades hvis man ikke spiser svinekød – suppler da med boullion efter smag.)
500 g glutenfri pasta penne (svarer til en pose/ pakke)
Fremgangsmåde:
Start med at skære spidskål i skiver og stykker og skyld det godt. Derefter steg bacon ternene på en pande til de er dejlige og sprøde, på den samme pande steges kyllingen.
Put olie i en stor gryde og lad det simre, tilføj forårsløg og lad dem simre i lidt til – og til sidst tilføj så spidskålen. Når det har simret i godt 10 min, så tilsætter i de tre fløder ned i gryden og lader det “koge” lidt, derefter tilføjer I en god mængde sødmælk og lader det simre sammen til det bliver cremet.
I mellemtiden må vi ikke glemme pastaen, så den sætter I bare over når I næsten er færdige.
Når det er blevet lidt mere cremet, tilføjes de to poser med revet parmesan, samt kyllingen med ned i gryden. Til sidst kommer baconen ned i gryden med resten af ingredienserne.
Helt til sidste tilføjes pastaerne ned i gryden, og voila så er der serveret.
OBS. Parmesanosten Parmigiano Reggiano indeholder ikke laktose eller galaktose. Er tilgængelig i diverse dagligvarebutikker i forskellige udgaver; 12 mesi (lagringstid 12 måneder) eller alternativt de mere modne og mere lagret med en skarpere smag 24 og 36 måneder. Læs mere under https://www.parmigianoreggiano.com/.
Inspiration:
Find inspiration til restaurantbesøg, skønne feriedestinationer og en glutenfri hverdag for hele familien på VillaGlutenfri.