Img 7062 Scaled
Desserter & søde sager

VillaGlutenfri’s dejlige pandekager

Prøv VillaGlutenfri’s skønne pandekager evt. som dessert med VillaGlutenfri’s laktosefrie flødeis, nutella, kanelsukker eller hjemmelavet syltetøj – og suppler evt. med ost efter smag. Pandekagerne indeholder glutenfri havremel*, hvilket gør at de er mættende og derfor kan anvendes som supplement til brød fx på morgenbordet – og de smager skønt “al dente” og derfor også idéelle som et hurtigt mellemmåltid – fx i madpakken.

8 spsk. glutenfrit havremel* (Købes evt. i REMA 1000)
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniliesukker
2 æg
6 dl mælk
Tilsæt evt. revet citronskal og citronsaft fra økologisk citron

Bland mel, sukker og vaniliesukker
godt sammen.
Tilsæt herefter mælk og bland til sidst æggene i.
Pisk det hele godt sammen.
Sæt pandekagedejen på køl i 1/2 time.
Bag dine pandekager lysebrune i smør på panden.
Vores pandekagepande er 22 cm i diameter, og det passer med 1 dl. pandekagedej pr.………ja, pandekage😃
Det bliver måske nødvendigt, at tilføje mælk til dejen, da den glutenfri havremel* godt kan gøre dejen lidt tykkere.

Fordelen ved at bruge glutenfri havremel* er, at havremel er sødere i smagen samt indeholder mere protein og langt flere fibre end almindeligt hvedemel og derved opnår man en langt højere mæthedsfornemmelse, hvilket gør pandekagerne egnet til morgenmad, madpakke, mellemmåltid eller som VillaGlutenfri’s madpandekager med fyld – her skal man dog lige undlade vaniliesukker og erstatte sukkeret med 1 tsk. salt.

*OBS. Vær opmærksom på, at ved cøliaki tåler man først glutenfri havremel og glutenfri havregryn når tarmens slimhinde er normaliseret. Spørg evt. din læge, ambulatorie eller diætist til råds, hvis du er i tvivl om du tåler dette. Læs evt. mere under: Cøliaki generelt..

VillaGlutenfri anbefaler en særskilt pande til søde ting – som pandekager (anbefales pande med lav kant), brændte mandler (anbefales pande med høj kant). Det er ærgerligt at gøre sig umage med at bage en stor stak pandekager, som ved servering har en bismag af hakkebøf med bløde løg:-) Der findes mange forholdsvis billige pander som er aldeles velegnet.

Du vil muligvis også synes om...

Populære artikler