Hermed opskriften på den lækreste glutenfrie banankage med chokolade….
250 gr. blødt smør (evt. laktosefri smør)
250 gr. sukker
4 æg
250 gr. glutenfri havremel* (Køb evt. hos REMA 1000)
2 tsk. bagepulver (Obs! Tjek at bagepulveret ikke indeholder gluten ifm. af hvedestivelse).
1 tsk. vanilje sukker (Obs! Tjek for spor af hvede).
150 g hakket mørk chokolade (Odense mørk blokchokolade er uden gluten)
4 bløde bananer
Saften fra en halv citron
Tænd ovnen på 185 grader varmluft
Rør smør og sukker godt sammen.
Kom æggene i et ad gangen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og kom det i dejen.
Mos bananerne med en gaffel og tilsæt saften fra citronen.
Kom dejen i en smurt springform.
Bag kagen i ovnen i ca. 40 min på midterste rille.
Kagen smager skønt “al dente” men kan også serveres med skyr, creme fraiche eller flødeskum – med eller uden laktose.
Fordelen ved at bruge glutenfri havremel* er, at havremel er sødere i smagen samt indeholder mere protein og langt flere fibre end almindeligt hvedemel og derved opnår man en langt højere mæthedsfornemmelse, hvilket gør kagen egnet til som mellemmåltid til madpakken.
*OBS. Vær opmærksom på, at ved cøliaki tåler man først glutenfri havremel og glutenfri havregryn når tarmens slimhinde er normaliseret. Spørg evt. din læge, ambulatorie eller diætist til råds, hvis du er i tvivl om du tåler dette. Læs evt. mere under: Cøliaki generelt..