Juleboller
Brød og kager Jul

VillaGlutenfri’s Fiberrige juleboller

Villaglutenfri’s lækre juleboller

10 dl lunkent vand
2 tsk. salt
4 tsk. bagepulver
180 g glutenfri havregryn*
400 g fuldkornsrismel
80 g majsmel
30 g fiberhusk (gule pakke – velegnet til bagning)
250 g rosiner
2 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel

Start med at piske fiberhusk ud i vandet, lidt ad gangen og lad det stå, til det bliver en tyk grød.

Bland imens alle de tørre ingredienser.

Rør det hele sammen, og ælt til sidst med hænderne, lad dejen hvile i 10 min. til den bliver mere fast.

Kom koldt vand på hænderne og form dejen til boller, pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og bag dem ved 200 grader i 30-35 min. til de er gyldne.

OBS – Ovnen må ikke åbnes under bagning.

VillaGlutenfri’s Fiberrige juleboller smager skønt bare med smør – men smør og en skarp ost kan også anbefales.

Fordelen ved at bruge glutenfri havremel* er, at havremel er sødere i smagen samt indeholder mere protein og langt flere fibre end almindeligt hvedemel og derved opnår man en langt højere mæthedsfornemmelse, hvilket gør julebollerne egnet til morgenmad, madpakke eller mellemmåltid.

*OBS. Vær opmærksom på, at ved cøliaki tåler man først glutenfri havremel og glutenfri havregryn når tarmens slimhinde er normaliseret. Spørg evt. din læge, ambulatorie eller diætist til råds, hvis du er i tvivl om du tåler dette. Læs evt. mere under: Cøliaki generelt.

Find inspiration til restaurantbesøg, skønne feriedestinationer og en glutenfri hverdag for hele familien på VillaGlutenfri.dk.

Følg VillaGlutenfri på Instagram.

Du vil muligvis også synes om...

Populære artikler