1 pakke (500 g) Arborio ris
3 hakkede skarlotte løg
2 fed fint hakkede hvidløg
1 liter grønsagsbouillon
100 gram laktosefrit smør
2 dåser hakkede tomater
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
3 dl hvidvin plus en snas til kokken.
3 spsk hakket frisk timian
Parmesan – reggiano
Salt og peber
Bland bouillon, hakkede tomater og det koncentrerede tomatpuré.
Smelt smøret og tilsæt løgene, lad dem stege ved mellem varme til de er gyldne, hæld risene i og lad dem stege med et par minutter, nu kommes hvidvinen ved og koges til vinen er kogt ind i risene.
Tilsæt herefter et par gryde skefulde af bouillonen, og lad det koge med risen, denne proces gentages til risottoen er lækker cremes, det tager 20-30 min.
Til sidst tilføres den hakkede timian, et par håndfulde Parmesan, salt og peber.
Rør risottoen godt i gennem og server straks med et drys revet parmesan og lidt gremolata.
Risotto er en tallerken fyldt med kærlighed.