VillaGlutenfri’s Madpandekager:
5 spsk. glutenfrit havremel*
2 spsk. majsmel
1 spsk. fuldkornsrismel
1 tsk. salt
6 dl laktosefri mælk (alm. mælk kan anvendes)
2 æg
Steges i laktosefri smør (alm. smør kan også anvendes)
Det er kun fantasien der sætter grænser for fyldet i madpandekagerne.
VillaGlutenfri kan anbefale fyld bestående af:
Flødeost Natural (laktosefri) (Kan købes til fornuftig pris i REMA 1000 og LIDL)
Salatblade evt. hjertesalat
Røget laks i skiver
Pandekagerne smøres med et tyndt lag flødeost og det øvrige fyld rulles med ind i pandekagerne. De fyldte madpandekager kan med fordel anvendes til madpakken eller skovturen.
Fordelen ved at bruge glutenfri havremel* er, at havremel er sødere i smagen samt indeholder mere protein og langt flere fibre end almindeligt hvedemel og derved opnår man en langt højere mæthedsfornemmelse, hvilket gør pandekagerne egnet til morgenmad, madpakke, mellemmåltid.
*OBS. Vær opmærksom på, at ved cøliaki tåler man først glutenfri havremel og glutenfri havregryn når tarmens slimhinde er normaliseret. Spørg evt. din læge, ambulatorie eller diætist til råds, hvis du er i tvivl om du tåler dette. Læs evt. mere under: Cøliaki generelt..
Find inspiration til restaurantbesøg, feriedestinationer og en glutenfri hverdag på VillaGlutenfri.dk.