Brændte mandler er altid et hit! Både som snack, men også som topping på dessert eller som nougat fyld i VillaGlutenfri’s hjemmelavede flødeis.
300 g mandler (Flere varianter kan købes hos Fleggaard til favorabel pris)
250 g sukker
2 tsk vaniliesukker
1 dl vand.
Varm panden op til middel varme og tilsæt sukker, mandler vaniljesukker og vand.
Efter ca. 10 min vil det begynde at småkoge og blive til sirup. Forsæt med at koge indtil alt vandet er kogt fra siruppen og det igen bliver til sukker.
Efter et stykke til begynder sukkeret at smelte. Skru lidt ned for varmen når det sker, og rør så godt rundt i mandlerne hele tiden. Sukkeret må ikke smelte for meget, da det så ikke kan sidde fast på mandlerne.
Når alle mandlerne har et tyndt lag brunt sukker på sig hældes de over på et stykke bagepapir.
Skil de brændte mandler fra hinanden med to gafler med det samme. De er umulige at skille ad når de først er kølet ned.
Det anbefales at rengøre panden mens den stadig er varm.
Find inspiration til restaurantbesøg, skønne feriedestinationer og en glutenfri hverdag for hele familien på VillaGlutenfri.dk.