Nem dessert som kan laves med årstidens frugter
Villa Glutenfri’s tærteopskrift er simpel og let at gå til.
Frugttærte er skøn både til eftermiddagskaffen samt som dessert, men er af den lidt tungere slags – hvorfor denne er velegnet efter lidt lettere hovemåltider bestående af fx salat, omelet, smørrebrød eller lignende.
VillaGlutenfri anbefaler, at man anvender bær og frugt efter sæson, da disse vil bidrage til mest mulig smag, og tilmed mindske omkostningerne. Tænk bæredygtigt og økologisk, da det er ærgerligt at betale overpris for frugt, som fremstår smagsfattig og som tilmed ofte kommer langvejs fra, hvormed det i mange tilfælde er sprøjtet for at kunne holde sig friskt indtil det når frem til forbrugeren.
Ved anvendelse af frosne bær anbefales det at disse koges før brug. Læs mere herom på Fødevarestyrelsens anbefaling: Sådan bør du behandle færdigpakkede frosne bær.
Ingredienser
Kagecreme:
1/2 liter fløde (evt. laktosefri)
3 æg
120 g sukker (evt. rørsukker)
1 spsk. vaniliesukker
2 spsk. Maizena (Majsstivelse: Vær opmærksom på at alternative produkter indenfor denne kategori kan indeholde gluten)
Tærtebund:
250 g glutenfri havremel
125 g smør (Evt. Laktosefri)
70 g flormelis
1 æg
10 g FiberHusk (den gule)
30 g mælk (evt. laktosefri)
Fremgangsmåde
Kagecreme:
Start med at lave kagecremen, da den skal være kold inden den bruges i tærten. (Kan sagtens laves dagen før).
Hæld Maizenaen i en gryde, tilsæt lidt at fløden, og rør klumperne i Maizenaen ud.
Tilføj resten af ingredienserne og varm det hele op under omrøring, indtil massen opnår en cremet konsistens.
Tærtebund:
Bland glutenfrit havremel og flormelis og smuldr smøret heri.
Pisk æg og mælk sammen.
Tilsæt fiberhusk og pisk kraftigt med piskeris til det tykner en smule.
Tilføj blandingen med smør, mel og flormelis og ælt til dejen er sammenhængende, ikke for meget da dejen så kan sprække under bagningen.
Rul tærtedejen tyndt ud 4-5 mm.
Dejen er meget porøs, rul den evt. om kagerullen, læg over den smurte form og rul derefter tilbage over formen.
Pres godt ud i alle kanter.
Sæt bunden på køl i en time.
Bag efterfølgende ved 180 grader i 15-20 min. Til den er gylden.
Opbygning:
Denne tærte er bygget op af pistaciecreme i bunden, kagecreme, friske bær, (blåbær, hindbær og jordbær) og pyntet med citronmelisse.
Udstyr
Vi har i Villa Glutenfri for nylig indkøbt tærteforme med løs bund. Disse er anbefalelsesværdige, hvis det er nødvendig at få tærten ud af formen, hvis denne fx skal transporteres, medbringes til fest eller lignende, hvilket kan blive en tung fornøjelse med en tærteform af stentøj.
Villa Glutenfri synes normalt godt om Mette Blomsterbergs produktsortiment, herunder tærteforme med løs bund, som blandt andet kan købes ved Imerco eller Magasin.
Villa Glutenfri har dog senest indkøbt tærteforme hos Kop & Kande af mærket Aldente, da disse var tilgængelige i de ønskede størrelser. Indkøb af disse tærteforme har ind til videre vist sig at være et fint valg i forhold til anvendelse samt pris.
Inspiration
Se andre opskrifter på desserter og søde sager på Dessert & søde sager.
Find inspiration til restaurantbesøg, feriedestinationer og opskrifter til en glutenfri hverdag på villaglutenfri.dk.
Generelt
VillaGlutenfri er ikke indgået i samarbejde med virksomheder, hvormed der ikke er indgået nogen aftale om reklame i forhold til de specifikke nævnte produkter i dette indlæg.