Morgenmad

Glutenfri øllebrød med laktosefri flødeskum – Mums!

Nostalgi…dejlige minder fra min barndom hvor vi var på weekend hos farmor og farfar på Tåsinge og hvor jeg ved 5-tiden om morgenen kunne høre, at farmor var i gang med dagens forberedelser og farfar allerede var blevet sat i sving med dagens gøremål…

Til det store morgenbord med hjemmebag og hjemmelavet syltetøj. Formiddagskaffe med diverse hjemmebagte småkager. Skøn frokost med selvfanget røget ål med røræg med en lille snaps til serveret fra manden med tuden – skænkeproppen på snapseflasken. Eftermiddagskaffe med diverse hjemmebag efterfulgt af de hjemmebagte småkager.

Middag med forret – hjemmelavet suppe med kød og melboller, hovedret bestående af steg, kartofler grøntsager og rødvinssovs. Dessert – henkog fra forrådskammeret med de 100 glas af alt hvad hjertet kunne begære. Derefter aftenkaffe med Baileys, men nu kun med en slags småkage senere blev kaffen erstattet af et glas vin og småkagerne af lidt chips eller saltkringler.

Men de små lynhurtige trin gjorde, at man slet ikke kunne sove, men simpelthen måtte op i køkkenet for at se om det var muligt at smage på nogle af herlighederne. Når man kom op i køkkenet var der hundekoldt grundet – at der blev luftet ud fra det tilstødende soveværelse. Men man glemte helt kulden når man fik serveret en dejlig portion øllebrød i køkkenet – ja man spiste kun i køkkenet før gæsterne stod op – ja jeg var ikke en gæst, men en køkkenskriver:-)

Du vil muligvis også synes om...

Populære artikler