Pebermyntepastiller har siden vores barndom været fast sortiment på juleslikbordet og vores teenagepiger har siden de var klar til at hjælpe til i køkkenet varetaget ansvaret for tilberedning (og spisning) af pebermyntepastillerne:-)
VillaGlutenfri anvender vanligvis chokoladeknapper i stedet for flydende chokolade da disse er yderst børnevenlige:-) – Og de fleste chokoladeknapper indeholder heldigvis ikke gluten eller spor af gluten. Vi køber vanligvis REMA1000’s chokoladeknapper, chokoladeknapper fra Odense Marcipan (indeholder kun spor af mælk) eller køber gerne en stor kasse Caletti i Fleegaard – og bruger så de restende knapper til fx frugtsalat til frokostmadpakkerne til den mørke januar måned.
Ingredienser:
1½ pasteuriseret æggehvide
2 tsk. pebermynteessens
500 g flormelis
Chokoladeklapper efter smag (Både lys og mørk chokolade er velegnet)
Fremgangsmåde:
Æggehvide og pebermynteessens røres godt sammen.
Flormelis tilsættes lidt ad gangen, lige indtil massen har opnået en fast konsistens så den er formbar (må ikke blive for tør, hvis dette er tilfældet suppleres med lidt mere æggehvide).
Tril massen til små kugler og tryk dem flade med en chokoladeknap:-)
Opbevaring:
Lad pastillerne tørre på bagepapiret inden du serverer dem og før de lægges i en æske til opbevaring. Tørretiden kan være lidt lang – vend dem evt. på hovedet ved sengetid og lad dem tørre natten over. Opbevar med fordel chokoladepastillerne lagvis på bagepapir. Klip evt. cirkler af bagepapir så det passer til kagedåsen.
Med ønske om en glædelig jul til store og små fra VillaGlutenfri!
Inspiration:
Find inspiration til restaurantbesøg, skønne feriedestinationer og opskrifter til en glutenfri hverdag for hele familien på VillaGlutenfri.