VillaGlutenfri’s rabarber crumble kage smager skønt til eftermiddagskaffen og kan med fordel også serveres som dessert med et glas dessertvin (mousserende vin som fx Asti, Moscato, Spumante eller Prosecco) – eller alternativt med en kop kaffe og dertil et lille glas Grappa (italienske brændevin), som passer fortrinligt til VillaGlutenfri’s rabarber crumble kage.
Ingredienser:
Fyld:
1 håndfuld mandler
600 g rabarber (alternativt kan benyttes Amarena-kirsebær)
4 spsk. sukker
2 tsk. vanilje sukker
Crumble:
100 g blødt laktosefri smør
100 g glutenfri havremel
100 g sukker
100 g marcipan (Odense marcipan)
Fremgangsmåde:
Skær rabarberne i 1 cm tykke stykker og læg dem i en skål. Drys sukker og vaniljesukker over rabarberne og bland det godt sammen og lad det trække i ca. 1 time.
Bland alle crumble-ingredienser godt sammen, og stil massen på køl til rabarberne har trukket færdig.
Hæld rabarberne i et fad og fordel crumblen-massen over rabarberne, drys mandlerne på toppen og sæt fadet i en 175 grader forvarmede ovn i ca. 30 min til kagen er gyldenbrun og lækker😋
Husk: Der skal cremefraiche til😜 – Eller alternativt flødeskum eller skyr.
Serveringsforslag: Evt. i smukke glas.
Find inspiration til restaurantbesøg, skønne feriedestinationer og en glutenfri hverdag for hele familien på VillaGlutenfri.dk.