VillaGlutenfri’s populære og nemme glutenfri fødselsdagsboller smager som “normale” fødselsdagsboller – ja bare uden gluten! Jubiiii!…. – Og tennagerne er glade – så der er ikke et øje tørt:-)
Som med alt glutenfrit brød så bliver det lidt hurtigere tørt – lad lidt blive i skabet til de par dage og frys ellers de overskydende glutenfri fødselsdagsboller ned.
Ca. 14 glutenfri fødselssdagsboller
50 g gær
5 dl mælk
50 g blødt smør
2 spsk. sukker
2 stk. kardemomme
1 stk. kanel
2 spsk. fiber husk (den gule)
1 tsk. salt
10 – 12 dl (ca. 600 g) Finax Glutenfri Melmix Original – Rød karton. (OBS – da denne variant indeholder mælk).
Varm mælk og smør til det er fingervarmt (37ºC). Hæld væsken over gæren, og rør til gæren er opløst.
Bland Husk i gær opløsningen og pisk meget hurtigt til det gelerer, lad det derefter trække i 10 min.
Bland mel, sukker, kardemomme og kanel
Tilsæt salt og det meste af melblandningen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i røremaskinen eller med hænderne i ca. 5 min.
Lad dejen hæve 30 min. tildækket med et viskestykke.
Læg dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt. Form dejen til 16 lige store boller.
Læg bollerne på en plade med bagepapir Cøliaki generelt – Tilberedning, og tryk dem lidt flade. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem hæve ca. 30 min.
Sæt ovnen på 250ºC.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
Bages midt i ovnen i ca. 10-12 min.