Aftensmad

Kartoffel/porre suppe med bacon og purløg

Stor portion – 8 pers. Eller med fordel til 4 pers. til 2 dage:-) Smager dejligt dagen derpå!

3 kg bagekartofler
6 porre
2 løg
1 fed hvidløg
3 liter kogende vand
3 spsk. grøntsagsboullion
250 ml laktosefri fløde
Laktosefri smør til stegning af løg og hvidløg
3 tsk.Salt
1 tsk. Peber
Bacon efter smag – kalkun eller svin. Evt. lidt stegt kylling
Purløg

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Rens porrerne rigtigt godt under rindende vand og skær dem i tynde ringe.
Hak løg og hvidløg fint.
Start med at stege løg og hvidløg i smørret i et par minutter.
Tilsæt derefter kartofler og porre.
Hæld herefter det kogende vand på og tilsæt bouillon, salt og peber.
Lad det hele koge til kartoflerne er godt møre.
Giv det en tur med stavblenderen så suppen bliver dejlig cremet.
Slut af med at tilsætte fløden og rør godt rundt.
Smag til med salt og peber
Serveres med bacon og pyntes med purløg.

Du vil muligvis også synes om...

Populære artikler