Villa Glutenfri’s paprikasovs minder i smagen meget om Knorr’s Cabaret Sovs. Sovsen smager skønt til fx mørbrad eller hakkebøffer, stegte champignoner, haricots verts og kartofler fx kogte, råstegte eller som ovnstegte pommes frites.
4 pers.
50 g smør
2 spsk. glutenfrit havremel* (eller alternativt anden glutenfri melsort fx Maizena
5 dl laktosefri mælk
2 dl laktosefri fløde
5 tsk. sød paprika
2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. løgpulver
3 spsk. ketchup
1/2 tsk. caryennepeber
1 tsk. karry
1 tsk. spidskommen
2 tsk. Worcestersauce (Fundet i glutenfri udgave i Edeka, Tyskland og kan i Danmark bl.a. købes hos HelsamHelsam).
1/2 tsk. peber
2 tsk. salt
Lav en opbagt sovs, tilsæt de øvrige ingredienser og varm sovsen rigtig godt igennem.
Slut af med at tilsætte fløden.
*Fordelen ved at bruge glutenfri havremel er, at havremel er sødere i smagen samt indeholder mere protein og langt flere fibre end almindeligt hvedemel, hvilket giver sovsen en god struktur og bidrager til en langt højere mæthedsfornemmelse.
*OBS. Vær opmærksom på, at ved cøliaki tåler man først glutenfri havremel og glutenfri havregryn når tarmens slimhinde er normaliseret. Spørg evt. din læge, ambulatorie eller diætist til råds, hvis du er i tvivl om du tåler dette. Læs evt. mere under: Cøliaki generelt..
Find inspiration til restaurantbesøg, skønne feriedestinationer og opskrifter til en glutenfri hverdag for hele familien på VillaGlutenfri.