VillaGlutenfri’s hummus

4 dåser kikærter 6 fed hvidløg 1 spsk. glutenfri tamari 6 spsk. tahin Olivenolie Sorte oliven Vand Skyld kikærterne grundigt gennem en sigte og hæld dem i foodprocessoren – kør dem til de ligner mel. Tilsæt herefter hvidløg, tamari, tahin og vand indtil hummusen har den rigtige konsistens. Hæld til sidst lidt olivenolie over og …

Tzatziki

VillaGlutenfri’s tzatziki

VillaGlutenfri’s tzatziki fra det græske køkken – skøn tilbehør til aftensmaden. Prøv fx sammen med blandende ovnstegte rodfrugter fx; kartofler, gulerødder, rødløg – eller øvrige rodfrugter efter smag. Og dertil fx græske frikadeller med fetaost eller krydret gyros. 1 l laktosefri græsk yoghurt (Fåes vanligvis i Føtex, alternativt hos Nemlig.com) 2 agurker 4 fed hvidløg …

Paprikasovs

Villa Glutenfri’s paprikasovs

Villa Glutenfri’s paprikasovs minder i smagen meget om Knorr’s Cabaret Sovs. Sovsen smager skønt til fx mørbrad eller hakkebøffer, stegte champignoner, haricots verts og kartofler fx kogte, råstegte eller som ovnstegte pommes frites. 4 pers. 50 g smør 2 spsk. glutenfrit havremel* (eller alternativt anden glutenfri melsort fx Maizena 5 dl laktosefri mælk 2 dl …

VillaGlutenfri’s hummus

4 dåser kikærter 6 fed hvidløg 1 spsk. glutenfri tamari 6 spsk. tahin Olivenolie Sorte oliven Vand Skyld kikærterne grundigt gennem en sigte og hæld dem i foodprocessoren, kør dem til de ligner mel. Tilsæt herefter hvidløg, tamari, tahin og vand til hummusen har den rigtige konsistens. Hæld til sidst lidt olivenolie over og pynt …

Villa Glutenfri’s Æblechutney

1 kg æbler 2 finthakket rødløg 1 finthakket hvidløg 3 små glas vand 2 spsk. æblecider eddike 1 tsk. salt 1/2 tsk. chiliflager (fra din lokale grønthandler) 2 spsk. brun farin Kog det hele sammen til æblerne er godt møre, mas æblerne ud under kogningen. Smag til – chutneyen skal både være stærk, sur og …

Villa Glutenfri’s Syltede rødløg

6 store rødløg 300 g sukker 4 dl æblecider eddike 4 dl vand 10 peberkorn 10 laurbærblade Skyld og skold et sylte/henkogningsglas’s skyld evt. efterfølgende glasset med atamon for længere holdbarhed. Skrald løgene og halver dem skær dem derefter i tynde skiver Eddike, sukker og vand bringes i kog, tilsæt herefter peberkorn og lauerbærbladene. Kom …

Gremolata

VillaGlutenfri’s “Italienske drys” Gremolata

VillaGlutenfri’s “Italienske drys” Gremolata = Persillekrydderi er et skønt friskt krydderi som vanligvis anvendes som standardtilbehør til ossobuco, men gremolata passer også fortrinligt til risotto, hvortil gremolata virkelig kan tilføje en visuel kontrast samt en smagsfuld helhedsoplevelse. 1 stort bundt bredbladet persille Skallen fra 1 økologisk citron 2 fed hvidløg Skyl persillen rigtig godt. Slyng …

VillaGlutenfri’s Flødeost med jalapeños

VillaGlutenfri’s Flødeost med jalapeños er velegnet både til ostebordet, som dessert med glutenfrie digestive (Føtex) eller bornholmerkiks (REMA 1000), eller alternativ som fyld i VillaGlutenfri’s madpandekager. 350 gram (2 pakker) Laktosefri flødeost naturel (Fx Arlas hos REMA 1000) 3 spsk. Finthakkede syltede jalapeños 1 1/2 spsk. Fint hakket løg 1 tsk. Stødt spidskommen 1/2 tsk. …