VillaGlutenfri’s opskrift på laktose- og glutenfri flødeis – en skøn og nem dessert som let kan tilpasses efter smag.
Tøv ikke med at gå i gang med VillaGlutenfri’s opskrift på laktose- og glutenfri flødeis – det er easy peasy – og der behøves ingen ismaskine! Gør plads i fryseren og og beregn min. 5 frysetimer før end isen er klar. I opskriften har vi anvendt jordbær samt mocca/valnød, men man kan snildt anvende frugter efter smag, rom og rosiner, kanel eller alternativt lave nougatis med hakkede brændte mandler – ja kun fatasien sætter grænser:-)
Ingredienser – Vaniljeis (grundismasse):
8 æggeblommer
130 gram sukker
Kornene fra 2 vaniljestanger
6,5 dl laktosefri piskefløde (kan evt. udskiftes med alm. fløde)
Fremgangsmåde – Vaniljeis
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje hvidt, som æggesnaps
Og hæld i en skål.
Pisk fløden til let flødeskum og vend det sammen med æggesnapsen.
Kom flødeisen i en bageform med køkkenfilm og stil på frost til dagen efter
Ingredienser – Jordbæris:
400 g jordbær
6 spsk sukker
4 spsk vand
1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde – Jordbæris:
Det hele koges sammen, og jordbærrene mases, køles herefter helt af,
Inden det blandes sammen med grundismassen (vaniljeis) og sættes på køl min. 5 timer.
Ingredienser mocca-/ valnøddeis:
2 spsk instant kaffe
200 g valnødder skåret i halve
Fremgangsmåde mocca-/ valnøddeis:
Start med at opløse kaffen i lidt lun fløde, og lad der efterfølgende køle helt af.
brug det sammen med resten af fløden til flødeskummet, tilsæt valnødderne, bland det sammen med æggesnapsen, og sæt det på køl i min. 5 timer.
Inspiration
Find flere skønne opskrifter og inspiration til en glutenfri hverdag på VillaGlutenfri.
Følg VillaGlutenfri på Instagram.