Aftensmad Festmiddag Opskrifter

Pulled pork burger med coleslaw

Pulled pork burger med coleslaw er en saftig og smagfuld favorit, der kombinerer det møre, krydrede kød med en frisk, sprød coleslaw. Denne lækre burger er perfekt til en hyggelig middag, hvor du vil forkæle dig selv og dine gæster.

Opskrift på Pulled Pork burger med coleslaw (til 4-6 personer)
Ingredienser til marinaden (dry rub):
2 spsk brun farin
1 spsk paprika (gerne røget for ekstra smag)
1 tsk cayennepeber (eller mindre, hvis du vil have den mild)
1 tsk chilipulver
1 spsk salt
1 tsk sort peber
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk spidskommen

Kød:
1,5–2,5 kg nakkefilet (gris)

Grønt:
½ hvidkål eller spidskål (ca. 500 g), fintsnittet
2 store gulerødder, groftrevet
(Evt. lidt rødkål for farve – valgfrit)

Dressing:
1 dl mayonnaise
½ dl creme fraiche eller græsk yoghurt (kan erstattes med mere mayo for en federe version)
1-2 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
1-2 tsk sukker
1 tsk dijonsennep (eller almindelig)
Salt og friskkværnet peber efter smag
(Evt. lidt citronsaft for ekstra syre)

Til servering:
Glutenfri burgerboller
barbecuesauce
Mayonnaise

Tilberedning:

1. Forbered marinaden:

Bland alle ingredienserne til dry rub i en skål.

2. Klargør kødet:

Dup nakkefileten tør med køkkenrulle. Gnid kødet grundigt med marinaden – hele vejen rundt, også i revner og folder.

TIP: Pak kødet ind i plastfilm eller kom det i en frysepose, og lad det trække i køleskabet i mindst 8 timer – gerne natten over – for at opnå den bedste og mest intense smag.

3. Først: Forvarm ovnen til 110°C (alm. ovn – ikke varmluft)

4. Tilberedning:
Tag kødet ud af køleskabet ca. 30 minutter før, så det får stuetemperatur.
Læg kødet i et ovnfast fad eller bradepande med låg (eller dæk det med sølvpapir).
Sæt i ovnen ved 110°C i 8–14 timer, afhængig af størrelsen.
Nakkestegen er færdig efter 10 timer, men kan sagtens stå i op til 14 timer i ovenen.

5. Hviletid:
Når kernetemperaturen når ca. 90°C, er kødet færdigt. Tag det ud og lad det hvile i 30 minutter under folie.

6. Træk det fra hinanden:
Brug to gafler og “pull” kødet fra hinanden. Det skal være helt mørt og trevlet.

Fremgangsmåde til coleslaw:

Snit grøntsagerne:
1. Snit grøntsagerne:
Snit kålen meget fint (brug evt. mandolinjern) og riv gulerødderne groft. Kom det hele i en stor skål.

2. Lav dressingen:
Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og smag til med eddike, sukker, salt og peber. Justér balancen mellem sødme og syre efter smag.

3. Bland det hele:
Hæld dressingen over kål og gulerødder og vend det hele grundigt sammen.

4. Lad det trække:
Stil coleslawen på køl i mindst 30 minutter (gerne 2-3 timer), så smagene sætter sig og kålen bliver lidt blødere.

Når pulled pork og coleslaw er klar, skal burgerne samles.
Smør saucen og mayonnaise på burgerbollerne sammen med den saftige pulled pork og den sprøde coleslaw.

Du vil muligvis også synes om...

Populære artikler